Странице

петак, 18. април 2014.

Alverde Beauty&Fruity matirajuća dnevna krema limeta i jabuka

Na polici sa Alverde kozmetikom u dm-u, pažnju mi je privukla ova slatka šarena ambalaža. Još kada sam pročitala u nazivu "matirajuća krema" morala sam da je kupim. Cena je vrlo pristupačna pa i da mi ne odgovara nije neka šteta :) Iz iste linije Beauty&Fruity postoji i pena za umivanje, namenjeni su normalnoj i mešovitoj koži
Krema dolazi u mekoj tubi sa pričvrščenim zatvaračem, količina je 50 ml. Po otvaranju tubice prvo se oseti miris, vrlo intenzivan i prijatan, ni malo veštački, baš jabuka i limeta. Na licu se miris zadržava neko vreme.
Bele je boje, nešto ređe konzistencije, lako se razmazuje i mala količina je dovoljna za lice i vrat.Vrlo brzo se upija i potom osećam blago zatezanje.
Zaista matira! Kako je moja koža masna, nisam očekivala neko matiranje ali sam se prijatno iznenadila. Lice ostaje matirano čak pet sati a onda primetim manje prosijavanje na čelu i nosu. Dobra je podloga za puder.

Krema solidno hidrira, a lice je meko i glatko. Ten je malo ujednačeniji nego pre korišćenja. Nije mi izazvala iritacije niti bubuljice.
Kako je sva Alverde kozmetika prirodnog porekla, pogodna je za vegane i vegeterijance. Sirovine su  iz kontrolisanog biološkog uzgoja. Ekstrakt organske limete, biološka voda jabuke i šea puter iz Burkine Faso. Bez sintetičkih mirisa, boja i konzervanasa. Bez sirovina na bazi mineralnih ulja.



.

8 коментара:

  1. Da li se sećaš cene možda? Razmišljam da je kupim :)

    ОдговориИзбриши
  2. Ja sam je kupila,ali mi je mnooogo zatezala kozu lica... pa sam je ostavila po strani.. a i plasi me taj alkohol.. :/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mene malo zateze samo na pocetku, posle vise ne :)
      Sto se tice alkohola, pise da je bio-alkohol tako da ne bi trebalo da isusuje kozu. Nije mi se dopalo u sastavu sto ima cetearyl alcohol i myristyl myristate, ali ne izaziva mi bubuljice :)

      Избриши
  3. Ja sam uzela baleinu matirajucu kremicu isto sa mirisom jabuke,mislim da su i po sastavu slicne... takodje imam masnu,ustvari kombinovanu kozu i za divno cudo odgovara mi :) verovatno je i ova jako dobra :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da, slicne su :) Ova Alvrede krema je stvarno dobra, sve preporuke. Verujem da bi ti odgovarala. Moje lice je jako osetljivo, pa kada meni odgovara sigurno ce i drugima :)

      Избриши
  4. Ako tako dobro matira, možda bi se i dala isprobati :)

    ОдговориИзбриши
  5. ja sam probala aqua matirajuću kremu i skroz mi je ok, pa i matira, ja inače imam mješovitu kožu pa me prijatno iznenadilo da mi čelo nije odmah zasjajilo :)

    ОдговориИзбриши