Странице

понедељак, 7. јул 2014.

Alverde deo roll-on menta citrus


Alverde dezodorans sam dobila u poklon paketu od dm-a. Prve utiske o proizvodima koje sam dobila u paketu ste mogli pročitati OVDE, a sada će biti  nešto detaljnije o dezodoransu.
Kako sam koristila nešto više od mesec dana, stekla sam kompletan utisak.


Bez aluminijum-hlorida. Štiti i osvežava. Sa ekstraktom limuna i morske soli štiti 24 h bez alkohola i aluminijum-hlorida. Sveži miris mente, bergamota i eteričnih ulja.
Dolazi u staklenoj bočici sa kugilcom roll-on, u količini od 50 ml. Kremaste je teksture, krečasto bele boje.
Miris je citrusni gde se jasno osete limun i menta. Osvežavajući miris, pravi letnji. Volim citrusne mirise dezodoransa koji se ne oseti previše i ovaj mi se stvarno dopada.

 
Bila sam skeptična zbog bele boje dezodoransa. Po nanošenju ostane beli trag na koži ali se vrlo brzo upije. Koža ostaje suva i bez ikakve boje ili nekog filma. Ne iritira kožu, prijatan je i blag. Ne ostavlja ni tragove na odeći.
Naznačeno je da štiti 24h što svakako nisam poverovala. Nema ni govora o tolikoj trajnosti ali solidno štiti sigurno četiri sata. Nakon toga miris se u potpunosti gubi i potrebno je ponovo naneti.
Dezodorans spada u kategoriju "zdravih". Ne sadrži štetne sastojke poput aluminijum-hlorida, parabena i alkohola. Uloga mu je da štiti od neprijatnih mirisa ali ne i da spreči znojenje. Dobro obavlja svoju funkciju :)
Ne sadrži sintetske boje, mirise i konzervanse. Sirovine su iz kontrolisanog biološkog uzgoja. Bez sastojaka na bazi mineralnih ulja. Dermatološki ispitano. Pogodno za vegance i vegeterijance.

Na slici se ne vidi jasno sastav (druga slika je u pitanju, vidi gore), tako da ću prekucati:
aqua, sodium lactate, maris sal, zinc oxide, betaine, zinc ricinoleate, glyceryl caprylate, xantan gum, citrus aurantium  bergamia peel water, mentha piperita leaf water, citrus aurantifolia fruit extract, mentha piperita oil, glycerin, potassium cetyl phosphate, parfum, citral, limonene, linalool, geraniol, citronellol.

Ako vam je bitno da dezodorans ne sadrži štetne sastojke, ovaj uzmite u obzir svakako. Prijatan osvežavajući miris i zaštita koja je prosek za zdrave dezodoranse. Preporučujem :)


Нема коментара:

Постави коментар