Странице

петак, 27. јун 2014.

Potrošeni proizvodi # 2

Prošlo je tri meseca od kada sam napisala post o potrošenim proizvodima, ali kako još uvek nemam naviku da čuvam prazne ambalaže, ovo je sve što sam se setila da ostavim :)
Opet pretežno preparativa, mada mahom su to isti proizvodi koje trošim za tuširanje, umivanje i kosu pa i ne bi bilo preterano zanimljivo da slikam više istih flašica.
Krenuću redom:

Biomelem šampon

Biomelem šampone već godinama unazad koristim, jedino mirise rotiram. Mislim da sam ih sve probala i svaki mi je odgovarao. Prijaju mojoj kosi i koži glave, ne isušuju teme a lepo operu kosu koja bude meka i sjajna.

Balea med ph 5,5 gel za tuširanje

Možda se sećate da sam pomenula kao imam ekcem na pregibu ruke i jako suvu i osetljivu kožu. Gelovi za tuširanje me jako isušuju i iritiraju, pojave mi se crveni pečati i jak svrab, što prođe ali je veoma neprijatno. Tako da sam izbacila sve sapune i mirišljave gelove i prešla na ovakve. Baleino kremasto ulje za tuširanje je još bolje i koristim ih naizmenično s tim što se sa ovim nekad i umivam. Odgovara mi i mogu reći da je jeftinija zamena za Eucerin.

Avon care mleko za telo sa matičnim mlečom

Mleko za telo koristim svakodnevno i zimi i leti. Ovo Avonovo je stvarno fino. Lepo miriše a još bolje neguje. Jedino što se sporije upija i ostavlja lepljivkasti trag pa ga uglavnom uveče koristim. Ali koža bude zaista meka, nežna i nahranjena.

Cerin kapsule i gel za čišćenje

Pre nekoliko meseci sam lečila već pomenuti ekcem uz nadzor dermatologa, koristila sam Sinoderm N mast. To je krema na bazi kortikosteroida, ozloglašenih koji u nekim slučajevima mogu da izazovu između ostalog i akne. Iako sam koristila svega desetak dana, "imala sam sreće" da i akne dobijem. Nije mnogo, nekoliko papula mi se pojavilo, ali kako ranije nikada nisam imala bubuljice a  kamoli akne bilo mi je strašno.
Na savet dermatologa sam koristila Cerin kapsule i gel za umivanje. Za mesec dana korišćenja akne su se povukle jedino su mi ostale flekice. Dobila sam i uzorak LRP Effaclar Duo kreme da koristim uveče i kako mi je lice lepo reagovalo kupila sam i full size Effaclar Duo +. Biće detaljnije u nekom od narednih postova.

Oriflame krema za ruke

 

Oriflame kreme za ruke volim i uvek imam neku u tašni. Ova je sa uljem badema i namenjena je za suve ruke. Omekšava i hidrira kožu, upija se u potpunosti i ne ostavlja masni trag. 

Golden Rose City Style maskara

Maskara za prirodan izgled trepavica, prikaladna za dan. Pisala sam o njoj ovde. Za manje od 200 dinara koliko košta je i više nego dobra. Kupujem je ne znam ni sama koji put za redom.

Oriflame Very Me tečni puder

Lagani puder obogaćen vitaminima za negu kože. Volim da ga koristim jer je stvarno lagan i ne začepljuje pore a lepo prekrije nedostatke. Nijansa Ivory u potpunosti odgovara mom tenu. Miriše na jogurt sa bobičavim voćem :)

Mleko za skidanje šminke

Prestala sam da koristim micelarne i prešla na mleko za skidanje šminke. Ovo pravi Janković apoteka a jedna bočica mi traje oko mesec dana, košta samo 100 dinara. Uklanja šminku u potpunosti, čak i maskaru i lajner. Ne znam za vodootpornu šminku jer takvu ne koristim. Ne iritira kožu ni oči.

Labello vitamin shake

Volim ovo labelo zbog boje i mirisa. Kada me mrzi da se šminkam, stavim samo BB kremu, malo maskare i labelo. Daje usnama lepu rozu boju i malo sjaja. Miriše na maline i brusnice. Nikako ne neguje usne kao i ostale Labello mazalice. Za negu je broj jedan Eucerin Lip Aktiv :)





11 коментара:

  1. Odličan post. :)

    tara-blunt.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман27. јун 2014. 07:40

    Super post! :) Nisam znala da kortikosteroidi u kremi izazivaju bubuljice? Koristim ponekad kremu sa kortikosteroidima ali najviše po telu, jer imam sličnu kožu poput tvoje. U poslednje vreme mi baš izlaze bubuljice, da nije možda povezano, šta misliš? Ivana

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Ivana :)
      Moze biti da je zbog toga, dermatolog kaze da je meni verovatno od kreme, mada moze biti i stres, hormoni... Mali savet za kozu sto meni pomaze- uljana kupka, sto krace tusiranje i ne vrucom vodom nego mlakom, obavezno mleko za telo :)

      Избриши
  3. Анониман27. јун 2014. 09:28

    hehe, treba se naviknuti i sjetiti skupljati proizvode :)
    Biomelem šampone nisam nikad koristila, sad si me zainteresirala :)
    i ovo mlijeko za skidanje šminke se čini super :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa da, jos sam nova :)
      Biomelem sampone jako volim, vec dugo ih koristim. I balzam im je dobar. Sto se tice mleka za skidanje sminke meni odgovara vise nego micelarna. Jako je nezno za kozu :)

      Избриши
  4. Baš si bila vrijedna :D Ja sam sve svoje bacila u smece pa nemam materijala za ovakav post haha :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Znaci nisam jedina koja ne cuva prazno :) Srecom brzo se nakupi, bice i kod tebe uskoro materijala za pisanje :)

      Избриши
  5. Анониман28. јун 2014. 18:36

    I ja prelazim na apotekarsko mleko za skidanje sminke,cim potrosim Nivea micelarnu,ovo mleko kosta 200 i nesto din,tako mi je rekla apotekarka. Kristina

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mleko za skidanje sminke se trosi sporije od micelarne. Ovo koje ja imam je od 100 ml i traje mi oko mesec dana. Platila sam ga 100 dinara, tako da je isplatljivije opet od micelarne :) Mozda si ti nasla vece pakovanje

      Избриши
  6. Gde a kupim sinoderm n mast hvala

    ОдговориИзбриши