Ovo će biti post koji nema veze sa kozmetikom. Kako je trenutno sezona višanja, odlučila sam da podelim sa vama jedan recept. Ako volite višnje i likere ovo će vam se sigurno svideti. U pitanju je domaći Cherry Brendy koji mama i ja pravimo svake godine.
Od sastojaka za liker biće vam potrebno:
- 1 kg višanja
- 500 g šećera
- 1 šipka vanile
- 1 ili 2 štapića cimeta
- kora jednog limuna
- 1,5 l rakije lozovače
Na slici se ne nalazi šećer jer sam zaboravila da ga uslikam :)
Priprema:
Višnje operite i očistite od peteljki, koštice ne treba vaditi. Zatim ih stavite u veću flašu sa širokim grlom. Dodajte šećer, vanilu i cimet. Limun dobro operite i koru isecite ( kao kada ljuštite jabuku) i stavite u flašu. Na kraju nalijte rakiju i promućkajte nakon što ste zatvorili flašu.
Ostavite 60 dana na tamnom mestu ( tamnom-da bi liker sačuvao lepu boju, jer kada stoji na suncu postane braonkasto). Može da stoji i duže, ovo je minimum koliko treba ali nemojte ranije otvarati.
Rakiju sam podelila u dve flaše sa širokim grlom od po jedan litar i plovinu višanja stavila u svaku flašu, kao i polovinu šećera. Šipku vanile sam prepolovila i koru limuna takođe. Jedino sam stavila u svaku flašu po jedan štapić cimeta. Sve možete dodavati po želji više ili manje, kako volite :)
Ako vas zanimaju likeri mogu da pišem i o tome, imam još puno finih recepata :)
Od sastojaka za liker biće vam potrebno:
- 1 kg višanja
- 500 g šećera
- 1 šipka vanile
- 1 ili 2 štapića cimeta
- kora jednog limuna
- 1,5 l rakije lozovače
Na slici se ne nalazi šećer jer sam zaboravila da ga uslikam :)
Priprema:
Višnje operite i očistite od peteljki, koštice ne treba vaditi. Zatim ih stavite u veću flašu sa širokim grlom. Dodajte šećer, vanilu i cimet. Limun dobro operite i koru isecite ( kao kada ljuštite jabuku) i stavite u flašu. Na kraju nalijte rakiju i promućkajte nakon što ste zatvorili flašu.
Ostavite 60 dana na tamnom mestu ( tamnom-da bi liker sačuvao lepu boju, jer kada stoji na suncu postane braonkasto). Može da stoji i duže, ovo je minimum koliko treba ali nemojte ranije otvarati.
Rakiju sam podelila u dve flaše sa širokim grlom od po jedan litar i plovinu višanja stavila u svaku flašu, kao i polovinu šećera. Šipku vanile sam prepolovila i koru limuna takođe. Jedino sam stavila u svaku flašu po jedan štapić cimeta. Sve možete dodavati po želji više ili manje, kako volite :)
Ako vas zanimaju likeri mogu da pišem i o tome, imam još puno finih recepata :)
Нема коментара:
Постави коментар