Странице

понедељак, 8. децембар 2014.

Bioten Skin Moisture

O Bioten proizvodima sam po blogovima čitala samo pozitivno i poželela sam da probam bar nešto iz široke ponude. Kada sam pisala wish listu, na samom vrhu sam navela losion i gel za čišćenje iz linije Skin Moisture.
Nedugo zatim sam kod Jelene na blogu moj neseser izabrana za čitaoca meseca, gde mi je kao nagradu poslala Bioten proizvode upravo iz Skin Moisture linije.
To je bilo prvo što sam probala od Biotena i odmah sam ih zavolela. Pored ovih o kojima ću danas pisati, sjajni su kreme za ruke i  losioni za telo. Za lice sam koristila samo ono namenjeno mom tipu kože (mešovita) gde bih posebno pohvalila piling kremu sa medom i kajsijom. Svakako još planiram da probam i čuvenu CC kremu :)
Ali, da se vratim na temu današnjeg posta. Kao što sam već pomenula, od Jelene sam dobila mleko za čišćenje lica, tonik i hidratantnu kremu iz zelene Skin Moisture linije namenjeni normalnoji i mešovitoj koži uzrasta od 20 do 35 godina.

Ono što je zajedničko za sva tri, kao uostalom i sve Bioten proizvode, je to da ne sadrže parabene, parafin i veštačke boje. 
Skin Moisture linija se sastoji iz roze (obogaćene 100% prirodnim ekstraktom pamuka) namenjene suvoj i osetljivoj koži, i zelene (obogaćene 100% prirodnim ekstraktom dunje) namenjene normalnoj i mešovitoj koži.
Mleko i tonik sam odmah počela da koristim, dok je krema čekala svoj red, da potrošim onu koju sam tada imala.

Bioten hidratantno mleko za čišćenje


Smešteno je u belu ambalažu od čvrste neprovidne plastike što nije baš praktično jer ne znamo koliko nam je proizvoda ostalo. Količina je 200 ml, izdašna i svakodnevnom upotrebom može da potraje oko dva meseca. Prvo što sam primetila po otvaranju je veoma prijatan, intenzivan miris dunje. Mleko je srednje gustine, dok je otvor bočice dosta uzak što omogućava lako doziranje.

 Koristila sam ga isključivo za skidanje šminke dok za redovno čišćenje lica volim ipak da se umijem penušavim gelom. Na gornjoj slici piše da se upotrebljava tako što se uz pomoć vate nanese na lice nežno masirajući. Meni je bilo praktičnije da sipam u dlanove i tako umasiram na lice a zatim isperem vodom. Nakon toga sam se obavezno umivala i gelom. 
Šminku skida veoma dobro, pre svega mislim na puder jer sam koristila samo za lice. Nije predviđeno za skidanje šminke sa očiju.
Sastav:

Bioten osvežavajući tonik/losion

Nalazi se u zelenoj ambalaži od čvrste providne plastike što mi se dopada jer vidim koliko proizvoda trošim dok kod mleka to nije slučaj. Količina je takođe 200 ml. Miris isti u celoj liniji sa ekstraktom dunje, zadržava se na licu neko vreme, prijatan je i ne smeta mi.
Tonike baš ne volim da koristim jer mi ni jedan koji sam probala nije odgovarao. Moja koža je osetljiva a većina tonika sadrži alkohol što meni izaziva crvenilo i peckanje. Jako sam se obradovala kada sam videla da ovaj tonik nema alkohol u sastavu:
Zaista ne iritira kožu, nema ni najmanjeg crvenila niti peckanja. Koristim ga redovno posle umivanja a pre dnevne ili noćne kreme. Važan je korak u čišćenju lica jer uklanja eventualne nečistoće i ostatke gela za umivanje. Tonira, uspostavlja prirodnu pH vrednost i priprema lice za kremu. Redovnom upotrebom primetila sam da produžava hidrataciju dnevne kreme.
Tonik mi se najviše svideo od ova tri proizvoda.

Bioten hidratantna 24H krema

Krema je u staklenoj teglici, količine 50 ml, i sve to u kartonskoj kutiji.  Ispod poklopca se nalazi zaštitna folija što garantuje da niko ranije nije otvarao.
Konzistencija je čvrsta, puterasta a pod prstima se lako topi i lepo razmazuje na licu. Miris isti kao kod prethoda dva, ne zadržava se dugo na licu.
Piše da se krema može upotrebljavati kao dnevna i/ili noćna. Prvi dan korišćenja sam je stavila ujutro, bila mi je stvarno prijatna na licu, lagana i bez osećaja maske. Čak mi je i blago matirala lice, odložila prosijavanje za nekoliko sati i fino hidrirala. Onda sam je i uveče stavila kao noćnu kremu.
Ujutro kada sam se probudila bila sam neprijatno iznenađena. Na čelu i obrazima izašlo mi je puno sitnih bubuljica kao neki osip. Kako bih to sanirala, naredna dva-tri dana sam stavljala samo pantenol gel kremu na lice. Kremu sam ostavila sa strane i nisam je koristila nekoliko nedelja, a onda sam odlučila da joj dam još jednu šansu, misleći da je možda slučajnost taj osip i možda nije od kreme. Međutim, desilo se isto i baš sam bila tužna jer sam mislila da će mi biti dobra, namenjena je mom tipu kože i mojim godinama (26).
Kremu sam stavila svega tri puta, i to je bilo dovoljno da vidim da nije za mene. Bilo mi je žao da stoji otvorema a neću je koristiti. Pitala sam drugaricu da li želi da proba, jer isto ima mešoviti tip kože. Pristala je i njoj se krema baš svidela, odgovara joj u potpunosti :) Eto dokaz kako isti proizvod deluje drugačije od osobe do osobe, bez obzira što imamo isti tip kože.
Bilo mi je čudno što mi krema ne odgovara kada su mi mleko i tonik bili dobri. Ne znam šta je izazvalo iritaciju. Evo i slike sastava:
Bioten prozvodi su vrlo pristupačni i povoljni. Mleko i losion su oko 300 dinara svaki, dok je krema manje od 500 dinara. Često se mogu naći i na sniženju, u lilly, dm-u i većim marketima.


Volite li Bioten? Kakva su Vaša iskustva?












15 коментара:

  1. I ja koristim ovo mleko i losion, ok su za skidanje šminke. A oduševljena sam pilingom i CC kremom koju si pomenula na početku, svakako je probaj. :)

    ОдговориИзбриши
  2. Drago mi je da i tebi odgovaraju. Meni se piling bas svideo a CC kremu svakako planiram da kupim, samo dok potrosim ove BB i tonirane koje imam :)

    ОдговориИзбриши
  3. Ja sam koristila zeleni gel za umivanje i ovu zelenu kremu nakon njega i bila sam bas zadovoljna, sad koristim roze gel sa umivanjem sa pamukom i ako nemam suvu i osetljivu kozu i takodje mi bas odgovara.. Ovo mleko zeleno nigde nisam videla da ima da se kupi :) CC kremu koristim svaki dan kao i njihove kreme za ruke koje imam sve i ne znam koju pre da trosim, kao i narandzasti piling i mleko za telo sa kakaom, fantasticni su im proizvodi, od kad sam ih videla prvi put na rafovima koristim ih svakodnevno :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Dosta toga si probala, vidim da bas volis Bioten :) Stvarno je dobra kozmetika.

      Избриши
  4. Nisam kod nas viđala ove proizvode :( Baš šteta da ti kremica nije odgovarala.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. U Hrvatskoj ih nema jos uvek a bice valjda uskoro.
      Krema meni eto nije odgovarala ali sam je lepo udomila :)

      Избриши
  5. Ista situacija sa kremom, puno bubuljica izlazi I na obrazima I na bradi, totalni promasaj. Dok je zeleni gel za umivanje odlican

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Sad vidim da nisam jedina za kremu kad ni tebi ne odgovara, mislila sam vec da samo meni smeta.
      Slazem se za gel, sve pohvale :)

      Избриши
  6. šteta zbog kreme ali bar odgovara mlijeko i tonik

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da, zao mi je sto mi ne odgovara. Sve ostalo sto sam njihovo koristila bilo mi je odlicno :) A mleko i tonik su vec potroseni ;)

      Избриши
  7. Ja obožavam bioten CC kremu i genovate kolekciju a zatim i gel za umivanje i piling,ne znam šta mi se bolje pokazalo zaista :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Slazem se za gel i piling iz zelene Skin Moisture linije da su odlicni :)
      Genovate nisam probala jer nije za moje godine, a procitala sam tvoje odusevljenje i verujem da je tako.
      CC krema je toliko hvaljena da zelim da je probam, samo dok potrosim ove sto sam nagomilala :)

      Избриши
    2. Obavezno probaj CC kremu i zaboravićeš sve druge :)

      Избриши
    3. Hocu sigurno. Hvala na preporuci :)

      Избриши
  8. Odličan post, jako mi se dopada tvoj blog :)

    ОдговориИзбриши