Странице

недеља, 19. октобар 2014.

Weleda dnevno-noćni fluid za lice od irisa za mešovitu kožu

Pre nekoliko meseci sam pisala post o novitetima (klik) gde ste mogli videti temu današnjeg posta. Radi se o Weleda fluidu od irisa za mešovitu kožu. Kupila sam preko bloga budi lepa, gde se prodavala kozmetika pred istek roka po čak 70-80% sniženoj ceni. To je bio prvi put da probam nešto od Welede.


Krema (fluid) dolazi u aluminijumskoj tubi, količine 30 ml koja se nalazi u kartonskoj kutiji gde su ispisane sve potrebne informacije.



Može se koristiti ujutru i/ili uveče, kako vam odgovara. Koristila sam ujutru mada mi se lepo pokazao i kao noćna krema. Miris je jak, biljni i prijatan je, mada se dosta oseti alkohol. Boja je belo žućkasta, srednje gustine, vrlo lako se razmazuje.


Mala količina je potrebna za celo lice i vrat. Zaista je lagan, brzo upija i ne ostavlja nikakav film na koži ili masni trag. Odmah po nanošenju lice nije matirano što i nije namena fluida, već izgleda sveže, sa prirodnim sjajem. Moja masna koža prosija posle nekih dva sata, pa višak sebuma skupljam blot papirićima. Fluid je namenjen normalnoj i mešovitoj koži ali i za masnu je vrlo dobar. Pogotovo ako vam je koža malo dehidrirana, što je slučaj sa mojom jer sam koristila uveče kremu protiv bubuljica. Hidrira zaista dobro ceo dan. Dobra je podloga za šminku jer lice bude toliko glatko i nežno da se puder lakše nanosi i nema potrebe za prajmerom.

Sastav:
 
Weleda je prirodna kozmetika što vidite i po sastavu. Sadrži ulje jojobe- bogato vitaminom E, hidrira kožu, neguje, čini je mekom i glatkom. Hamamelis-umiruje kožu, poboljšava njenu teksturu, sužava pore. Neven-neguje oštećenu kožu, pomaže kod zarastanja rana i zapaljenskih procesa. Iris- hidrira, omekšava kožu i umiruje je, ublažava znakove starenja, bori se protiv slobodnih radikala.
Ono što se mnogima neće dopasti je alkohol na visokom trećem mestu na listi sastojaka. Meni nije smetao u smislu da iritira kožu ili isušuje dodatno, ali miris alkohola se dosta oseti. Alkohol služi za dezinfekciju i koristi se kao konzervans u prirodnoj kozmetici.
 Fluid sadrži još glicerin- pomaže koži da zadrži vlažnost i glatkoću. Kaolin( bela glina)- čisti kožu, skuplja toksine i višak masnoće. Pčelinji vosak- neguje osetljivu kožu.
Prirodne konzervanse iz esencijalnih ulja biljaka, kao i parfem.

Weledini proizvodi se mogu naći u apotekama i drogerijama. Fluid od irisa je trajno snižene cene i košta 1290 dinara.

3 коментара:

  1. djeluje kao dobar proizvod,, uvijek cijenim kreme koje istovremeno hidratiziraju, ali i dobra su podloga za šminku :)
    i sama nisam probala još ništa od Weleda kozmetike, ali privlače me jako njihovi proizvodi :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Stvarno je dobra kremica, verujem da bi ti odgovarala. Pokusaj prvo testere da nabavis za slucaj da ipak ne odgovara jer cena nije bas mala.
      Hvala na komentaru :)

      Избриши