Странице

понедељак, 27. октобар 2014.

La Roche-Posay Effaclar Duo+

Nastavljam priču o lečenju akni i danas pišem post koji sam obećala. Radi se o La Roche-Posay Effaclar Duo+ kremi. Pisaću o svom iskutvu a ne o kremi uopšeno. Mnoge blogokoleginice su već pisale recenzije pa ne bih da ponavljam. Sve potrebne informacije se nalaze i na sajtu.





La Roche-Posay proizvodi su namenjeni posebno osetljivoj koži, dok je njihova Effaclar linija za masnu problematičnu kožu. Effaclar Duo+ je unapređena verzija čuvene Effaclar Duo kreme s' tim da je nešto blaža i deluje na sprečavanje pigmentacijskih flekica nastalih od bubuljica. Deluje kao prevencija crvenih i smeđih mrlja koje se često javljaju nakon akni i bubuljica.

Krema se nalazi u tankoj duguljastoj tubi od čvrste plastike. Sadrži 40 ml proizvoda.
Otvor tube je uzak i omogućava lako doziranje.





Krema je nemasna i nelepljiva. Bele je boje i srednje gustine, vrlo lako se razmazuje i brzo upija. Zaista mala količina je potrebna za celo lice. U slučaju da nanosite samo na nepravilnosti može stvarno dugo da traje.


Koristila sam kako mi je doktorka i rekla, svako veče tanak sloj na celo lice i ujutru po potrebi samo na bubuljice, u periodu od dva meseca.
Rezultati su se vrlo brzo videli. Sitnije bubuljice su nestajale skoro preko noći a potpuno za dva-tri dana. One veće bubuljice je bilo potrebno nekoliko dana tretirati ali crvenilo je bilo ublaženo već narednog dana.
Što se tiče flekica, potvrđujem da deluje. Kada bi mi izašla bubuljica prolazila je za nekoliko dana i to bez flekica. Ali na stare fleke nije delovalo. One sitnije su prošle, dok nekoliko većih koje sam imala na početku lečenja je ostalo i dalje vidljivo. U jednom od postova sam pisala o aknama gde sam rekla da sam prvi mesec lečenja koristila Cerin kapsule i gel za čišćenje, uz Effaclar Duo uzorak samo na bubuljice. Tako da su mi bubuljice prošle i od Duo kreme ali flekice nisu. Duo+ nije uspeo da "izbriše" tih nekoliko većih fleka, što ćete videti i na slikama.
Kako je moja koža masna, krema mi nije bila jaka i samo minimalno mi je lice isušeno nakon korišćenja. Ipak sam koristila dugo i mazala na celo lice. Mitiseri su se smanili ali nisu potpuno nestali. Pore su čistije, lice izgleda lepše, glatko je i ten je ujednačeniji.
Na prvoj slici se vidi leva strana lica, pre i posle:





Zatim i desna strana lica, pre i posle:




Razlika je očigledna. Ni sada nije savršeno ali je daleko bolje nego pre korišćenja. Krema nije svemoguća pa nisam ni očekivala da mi reši sve nepravilnosti. Jako sam zadovoljna što mi se ten popravio i što mi nove bubuljice ne izlaze u toj meri, pred ciklus se javi nekoliko sitnijih i brzo prođe. Mogu da primetim i da mi se lice manje masti, pogotovo na obrazima gde je koža sada stvarno blago masna, skoro normalna kao i brada. Ali čelo, nos i deo oko nosa je i dalje prilično masno.

Na slici je prikazan sastav kreme:




La Roche-Posay je francuska medicinska kozmetika koju možete naći u ovlašćenim apotekama kao i lilly drogerijama. Cena Effaclar Duo+ je oko 1500 dinara.

Nastavljam i dalje sa lečenjem. Narednih nekoliko meseci ću koristiti Skinoren kremu koja je jača i trebalo bi da mi reši problem flekica, mitisera i proširenih pora, kao i da smanji sebum.



Da li ste koristili Effaclar Duo+ i kakva su vaša iskustva?










16 коментара:

  1. Sve same pohvale za ovu kremu, moraću da je preporučim sestri. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Stvarno je tako, svi hvale :)
      Ako sestra ima masnu i problematicnu kozu verujem da ce joj pomoci.

      Избриши
  2. Odlična krema, koristim je povremeno kad mi lice "poludi"

    ОдговориИзбриши
  3. I ja sam jedno vreme koristila tu kremu, mada mi se nekada koza zasiti od nje, a imoje lice je preosetljivo. Inace, cula sam za neku najnoviju inovaciju ove kreme La Roche Duo (plus).

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Cula sam da se koza zasiti ako se dugo koristi ista krema.
      Ovo je Duo+ koja je unapredjena verzija stare Duo kreme. Ne znam da li ima jos novija.

      Избриши
  4. Ja sam koristila staru verziju i bila mi je odlična , no vise nisam imala potrebe za njom jer mi je lice dovela u odlično stanje . Sada , nakon cca 8mj. Morat cu probati i ovi novu jer je lice opet poludilo :/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Drago mi je da ti je pomogla krema. Nova je nesto blaza i sprecava nastanak flekica :)
      Nadam se da se meni nece vratiti bubuljice.

      Избриши
  5. Koristim je,i ovo mi je treca tubica,ali mi se lice zasitilo,pa je sad koristim samo ciljno!! :) i nije mi se svidelo,sto mi je lice ispod nje bilo jos masnije!! :/ kao neki film,ne znam ni ja! Ali je preporucujem svima,jer je jako dobra!!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Bas cudno, meni uopste nije mastila lice. Ima silikone u sastavu pa ti mozda zato delovalo kao film.
      I ja svima preporucujem :)

      Избриши
  6. Ja obozavam ovu kremu i potpisujem sve sto si napisala. Razlika je ocigledna a ucinak fantastican. Svakako je za vece rezultate potrebno vreme ali i korigovanje ishrane, manje stresa itd.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti :) Slazem se da ima mnogo faktora koji uticu na stanje koze i organizma uopste. Ishranu sam u potpunosti promenila, jos samo da se nateram da redovnije vezbam :) Na stres ne mogu da uticem, svi smo izlozeni stresu ma koliko se trudili da izbegnemo. Treba dosta vremena za vece rezultate.

      Избриши
  7. Odlična je krema jer je i meni puno pomogla. Jedino sam se razočarao u Effaclar pjenušavi gel za osjetljivu i masnu kožu jer me isušio s vremenom da sam osjećao mjestimično zatezanje kože. Ostavio sam Effaclar pjenu za čišenje lica zajedno s Effaclar plusom za toplije mjesece kada neće biti isušivanja obzirom na visoke temperature. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Drago mi je sto i tebi odgovara krema :) Penusavi Effaclar gel sam probala samo uzorak od 7 ml ali sam kao i ti osecala zatezanje nakon umivanja i primetila sam da ipak malo isusuje kozu. Nastavila sam da koristim Cerin gel za umivanje koji mi se stvarno odlicno pokazao :)

      Избриши