Странице

петак, 13. јун 2014.

Alverde proizvodi

Paketić sa ovim Alverde proizvodima sam nedavno osvojila u nagradnom konkursu pod nazivom "Postani Alverde bloger" koji je organizovao dm na svojoj facebook stranici povodom 25 godina Alverde kozmetike. Potrebno je bilo napisati  nekoliko rečenica o njihovom proizvodu a deset najboljih su nagrađeni ovakvim paketićem. Na slici vidite šta mi je stiglo, ne znam šta mi je lepše i čemu sam se više obradovala :) Krenuću redom:

Alverde krema za negu tela badem i ruža

Intenzivna nega za veoma suvu kožu. Sadrži shea puter i ulje badema koji neguju veoma suvu i zahtevnu kožu.Bogata formula sa mirisom badema i ruže pruža celodnevnu zaštitu i čini kožu glatkom i mekom.
Krema je vrlo gusta i masnjikava, nešto teže se razmazuje i sporije upija. Na koži ostavlja blagi film i predivno miriše. Kako ne volim miris ruže mislila sam da mi se neće dopasti, ali ruža se skoro i ne oseti već samo badem. Nega je odlična, koža je bogato nahranjena, meka, glatka i nežna. Za osobe koje nemaju suvu kožu bi bila preteška, osim zimi kada svima treba dodatna nega. Moja koža je veoma suva tako da mi i sada odgovara i jako sam zadovoljna kremom.

Alverde šampon za kosu cvet limuna i kajsija

Za oštećenu kosu bez sjaja. Bez silikona. Receptura sa dragocenim ekstraktima limuna i kajsije daje kosi svilenkast sjaj. Blagi tenzidi temeljno čiste kosu i olakšavaju češljanje. Prirodni hidrantni faktori dugotrajno hidriraju kožu.
Šampon je guste gelaste strukture, nalik na žele. Pravi bogatu penu i vrlo lepo čisti a pri tom ne isušuje kožu glave. Ostavlja škriputavi osećaj na kosi nakon ispiranja. Kosa je svilenkasto meka i sjajna a miriše prelepo na kajsiju i limun.Da li omogućava lakše rašćešljavanje ne znam jer se češljam samo Macadamia NoTangle četkom pa mi je uvek lako da se očešljam :)  Stvarno odličan šampon koji ću sigurno kupiti kada ga potrošim.

Alverde sprej za osvežavanje kose

Ekstrakt cveta lotosa i ljubičasti pirinač. Učvršćuje kosu i daje kosi prirodni sjaj . Stepen jačine 2, normalna čvrstina. Kosi pruža prirodno i fleksibilno učvršćivanje bez lepljenja-tokom čitavog dana. Sastav ekstrakta cveta lotosa i ljubičastog pirinča iz biološkog uzgoja pruža kosi sjaj i volumen. Čak i nakon raščešljavanja kosa je prirodna i svilenkasta. 
Nakon mućkanja nanosi se prskanjem na kosu sa 30 cm udaljenosti. Koristila sam ga za osvežavanje kose, kada je već pred pranje a može da izdrži još jedan dan, kosu pokupim u rep i naprskam ovaj sprej i raščešljam. Stvarno lepo miriše i osveži. Dobar je i posle sušenja na tek opranoj kosi jer smiri dlačice koje štrče i da lep sjaj :)

Alverde tonirana dnevna krema neven i ćilibar

Nijansa svetlo do srednje. Za sve tipove kože. Kombinacija ćilibara, ekstrakta nevena iz kontrolisanog biološkog uzgoja i biljnog glicerina neguju kožu dajući joj svež, prirodno tonirani ten. Negujuća formula sa sastojcima na čistoj biljnoj bazi hidriraju kožu. Mineralni pigmenti izjednačavaju nejednakosti i problematična mesta na koži.
Boja mi u potpunosti odgovara i ne primeti se da išta imam na licu. Prekrivanje je srednje i stvarno lepo ujednači ten, prekrije  crvenilo i manje bubuljice. Za veće nepravilnosti još malo kreme stavim na prst i utapkam na problematično mesto. Prijatna je na licu, lepo hidrira i vrlo je lagana. Jedino mi se ne sviđa miris koji je meni prejak i slatkast. Jedna stvarno fina kremica za leto koju prepoučujem svima :)

Alverde roll on menta citrus

Bez aluminijum-hlorida. Štiti i osvežava. Sa ekstraktom limuna i morske soli štiti 24 h bez alkohola i aluminijum-hlorida. Sveži miris mente, bergamota i eteričnih ulja.
Kao što vidite u opisu ovo je zdrav dezodorans. Nema štetnih sastojaka, ne sprečava znojenje već samo štiti od neprijatnih mirisa. Naravno ne 24 h kako je navedeno, ali sasvim solidno štiti nekoliko časova što je i prosek za takve dezodoranse. Ne ostavlja tragove na odeći i ne iritira kožu. Miris je osvežavajući, prijatan i blag. Jasno se oseti limun i menta, volim citrusne mirise :)  

Alverde so za kupanje narandža i vanila

Receptura sa bogatom atlanskom morskom soli čuva kožu od isušivanja. Svaki kristal soli je obložen maslinovim uljem-dodatna nega za lepu kožu. Opuštajući miris narandže i vanile pruža opuštajući doživljaj kupanja.
So sam koristila svega nekoliko puta. U kadi sa mlakom vodom i u lavoru za stopala. Mogu reći da je prijatno i opuštajuće, uživanje za sva čula. Ne isušuje kožu.



Nadam se da vam se dopalo iako je post malo duži. Ako vas nešto posebno zanima recite mi u komentarima pa ću pisati detaljnu recenziju. Još jednom hvala dm-u i Alverde-u za ovako lep poklon :)


10 коментара:

  1. I ja sam dobila ovaj paketic :-)
    Isprobala sam sprej za kosu i dobro se pokazao, mrzim lakove za kosu i cini mi se da je ovo odlicna zamena za lak :-)
    Isprobala sam i kristale za kupku i super omeksavaju kozu ali grozno mirisu. Nekako mi je miris pretezak.
    ostalo ceka da bude isprobano :-)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Cestitam na osvojenoj nagradi :)
      Ja sam probala sve i zadovoljna sam ali ovo su samo prvi utisci. Zato sam samo ukratko pisala a bice i detaljnih recenzija :) Pisi kad budes dovoljno testirala, zanimaju me i tvoji utisci.

      Избриши
  2. Mene je baš zainteresovala krema za telo sa bademom i ružom!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ako imas suvu kozu krema ce ti biti pun pogodak :) Ja sam jako zadovoljna negom. Pisacu nesto opsirnije kada budem duze koristila :)

      Избриши
  3. Ja sam bila oduševljena mirisom dezodoransa i šampona! Ne znam da li si probala šampon, ja sam očekivala da je kremast i beličast, kad izadje gelasto žućkasto prozirno čudo. Al dopao mi se :-)
    I meni je odlična tonirana krema, al ne mogu posle 10 dana da steknem kompletne utiske o svemu...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Slazem se da jako lepo mirisu i sampon i dezodorans. Isto me je iznenadila tekstura sampona, nisam ocekivala da je bas kao zele gust. Ali jako lepo opere kosu i bude bas sjajna i mekana :) Sto se tice tonirane kreme odgovara mi nijansa i prekrivanje, jedino mi se miris ne svidja, i za sada mi nije izazvala reakcije na licu. Naravno ovo su samo prvi utisci a imam jos dosta da testiram. Sada sam pisala ukratko davidim sta je najzanimljivije i o cemu prvo da pisem :)


      Избриши
  4. Nemam nista od Alverde kozmetike,sram me bilo!! :D
    ali ovaj Alverde roll on menta citrus,moram kupiti!! :) Lepe stvarcice si dobila!! :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Stvarno sram te bilo Coko :) Kako si mogla da nista ne probas?
      Dezodorans mi se cini jako dobar, prelepo mirise i solidno stiti a ne ostavlja tragove. Za sada sam zadovoljna :)

      Избриши
  5. Анониман13. јул 2014. 11:55

    dali može online da se negde naruči alverde kozmetika

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Alverde kozmetika se moze kupiti samo u dm drogerijama ali ne moze da se porucuje online.

      Избриши